Tisdagen den 5:e juli 2022
Dedikerad server / Co-location

Med en dedikerad server menas att du hyr en egen server av oss som vi placerar i vår klimatkontrollerade serverhall. Vi sköter driften av nätverk och kringutrusting samt kan erbjuda dig bland annat UPS, egen omstart dygnet runt, backup och DNS-tjänst. Har du redan en egen server kan du ställa den hos oss genom våra co-locationtjänster. Kontakta oss gärna för mer information eller en skräddarsydd lösning. Alla priser exkl. moms.
Tilläggstjänster
Som Co-Location-kund hos oss har Du tillgång till en mängd prisvärda extratjänster för att ytterligare säkra en stabil servergrund. Se prislistan till höger för detaljer. Vissa tjänster som vi tror kan vara extra intressant förklaras också nedan.

Strömbackup (UPS)
För att skydda din server mot strömspikar, åsknedslag och strömavbrott är UPS en billig försäkring. Vid kortare strömavbrott lämnas servern oberörd och stängs inte ner felaktigt som annars kan orsaka stora skador på ex. operativsystemet och annan mjukvara.

Egen omstart dygnet runt
Vid allvarligare som kan uppstå är en kall omstart det enda som kan hjälpa. Om servern hänger sig och inte svarar krävs det ofta att strömmen bryts och sätts på igen. Med vår tjänst kan du själv ha kontroll över strömförsörjningen till din server. Från en vanlig webbläsare kan du bryta och sätta på strömmen.

Backup
Hårddiskar är som bekant förbrukningsvaror och förr eller senare rasar en hårddisk ihop. För att skydda data bör du ta backup som ofta som möjligt för att snabbt kunna komma igång efter ex. en hårddisk-krasch. Vi erbjuder extern lagring av backuper på våra backup-servrar till ett mycket förmånlig pris.

Ofta kan en skräddarsydd lösning vara nödvändig och du har säkert frågor kring oss, våra system och priser kring våra tjänster.
Du är varm välkommen att Kontakta oss för att diskutera en lösning som passar just dig eller ditt företag.
Tilläggstjänster
Strömbackup (UPS) 125 kr/mån
Omstart kontorstid 0 kr
Omstart ej kontorstid 495 kr
Egen omstart dygnet runt 145 kr/mån
Extra IP-nummer (2 st ingår alltid) 25 kr/mån
Backup 2GB/vecka 195 kr/mån
Backup 5GB/vecka 295 kr/mån
Backup 10GB/vecka 395 kr/mån
DNS per extra domän 10 kr/mån
Felsökning (kontorstid) 495 kr /tim
Felsökning (övrig tid) 995 kr/tim